Bezoek Ereveld Vol Leven met jouw klas of kom naar de herdenking op 4 mei 2018!

Creëer met leerlingen zelf de herdenking Ereveld Vol Leven!

Naast het volgen van het lespakket kan een klas de herdenking Ereveld Vol Leven komen ervaren door een bezoek te brengen aan het ereveld. De leerlingen worden begeleidt door een medewerker van Herdenken Vol Leven. Met de leerlingen worden verschillende oefeningen gedaan die er uiteindelijk toe leiden dat zij met elkaar een Ereveld Vol Leven creëren. Dit is unieke ervaring. De tijdsduur van deze rondleiding varieert van een ochtend of een middag maar kan ook een hele dag duren. Kosten per leerling: € 12,50 voor een dagdeel. En € 25,00 voor een hele dag. Stuur een mail naar contact@herdenkenvolleven.nl voor informatie.

Bezoek de herdenking Ereveld Vol Leven op vrijdag 4 mei 2018

Op vrijdag 4 mei kunnen leerlingen ook aanwezig zijn bij de herdenking Ereveld Vol Leven die plaats zal vinden op de Erebegraafplaats in Loenen (bij Apeldoorn) . Stuur een mail naar contact@herdenkenvolleven.nl voor informatie.

Sfeerimpressie bezoek Ereveld

Hiernaast is een korte sfeerimpressie van een bezoek aan het Ereveld in Loenen. Op 8 februari kwam deze basischoolklas naar het Ereveld binnen het kader van het lespakket Vrede kun je leren. De docent beschrijft zeer treffend het verschil tussen een verhaaltje in de les en een bezoek vaan het Ereveld.

Oorlog is voor hen een videospelletje, een televisieserie. Dat is spannend en dat is leuk maar maak het maar een keer zelf mee, voel het maar zelf een keer en dat.. Dat leren ze denk ik nu. Het maakt denk ik duidelijk wat het werkelijk is, je kunt erover vertellen, je kunt filmpjes kijken maar nu wordt het echt.. Hier leren ze veel meer van dan wat voor verhalen wij op school dan ook vertellen.


Jeroen, Docent basisschool

Tijd te gaan tot

Herdenking Ereveld Vol Leven 2018Copyright 2018 | Herdenken vol Leven | Deze website wordt u opgediend door © Plate